Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΜΠΑΠ ΣΟΥΒΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ
3 κιλά κρέας χοιρινό
4-5 κρεμμύδια ξερά
4-5 τομάτες 
αλάτι 
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
κύμινο 
βασιλικό ξερό
ρίγανη
1/2 κούπας ελαιόλαδο
λαδόκολλα και σπάγκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε το κρέας με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ με καπάκι το κρέας, τα κρεμμύδια τα οποία τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε κόψει φέτες πάχους ενός εκατοστού περίπου, τις τομάτες, πλυμένες και κομμένες επίσης φέτες πάχους ενός εκατοστού περίπου και τα μπαχαρικά με το λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, κλείνουμε το καπάκι του μπολ και αφήνουμε ένα βράδυ να μαριναριστεί το κρέας. Την άλλη μέρα περνάμε στη σούβλα το κρέας, φέτα κρεμμύδι, φέτα τομάτα, κρέας, φέτα κρεμμύδι, φέτα τομάτα ..... και πασπαλίζουμε με το ζουμί από το μπολ. Το τυλίγουμε με λαδόχαρτο και το δένουμε με το σπάγκο. Βάζουμε τη σούβλα στα  κάρβουνα. Σιγοψήνουμε το κεμπάπ στη σούβλα μέχρι να δούμε τη λαδόκολλα να μαυρίζει. Σε αυτό το σημείο το κεμπάπ είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου