Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ


Υλικά Μισό κιλό Λάδι
8 Αυγά
150 gr. Ζάχαρη
2κιλά Αλεύρι
100 gr. Μαγιά
Υλικά για σαντιγί:
1,5 Λίτρο Κρέμα γάλακτος
500 gr. Άχνη-ζάχαρη
Υλικά για σιρόπι:
2 κιλά Νερό
2 κιλά Ζάχαρη
1500 gr. Γλυκόζη
½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι


Προετοιμασία για την ζύμη:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να αφομοιωθούν καλά. Προσθέτουμε νερό όσο παίρνει η ζύμη, μέχρι να γίνει ελαστική(δοκιμάζουμε με το χέρι ,δεν πρέπει να κολλάει η ζύμη).
Το αφήνουμε το μίγμα να ωριμάσει περίπου για ένα τέταρτο. Περνούμε φορμάκια της αρεσκείας μας και
γεμίζουμε τα φαρμάκια.
Έπειτα βάζουμε τα φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180-2000C για 15 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τα μπαμπαδάκια να κρυώσουν και ένα, ένα διαδοχικά τα κόβουμε οριζόντια στην μέση δημιουργώντας ένα καπάκι.

Προετοιμασία για σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το
σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
Σιρόπιασμα:
Περιμένουμε να κρυώσει το γλυκό και ρίχνουμε σε ζεστό σιρόπι ένα, ένα τα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα μέχρι να στραγγίξουν. Αφού έχουμε σιροπιάσει τα μπαμπαδάκια και έχουν κρυώσει τα
πασαλείβουμε σε όλη την επιφάνεια τους μαρμελάδα της προτίμησης σας. Έπειτα γεμίζουμε τα μπαμπαδάκια εσωτερικά με σαντιγί και γαρνίρουμε και πάνω από το καπάκι του.

Προετοιμασία για σαντιγί:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την αχνή -ζάχαρη μέχρι να πήξη καλά και την βάζουμε στο ψυγείο.


chatzis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου