Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Σοκολατένιο Cheesecake


 



Τι θα χρειαστούμε:
170 γρ. πτι μπερ
60 γρ. ψίχα καρυδιού
110 γρ. βούτυρο
1 αυγό
30 γρ. ζάχαρη άχνη
170 γρ. κρεμώδες τυρί
70 γρ. σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό κακάο)
50 γρ. κρέμα γάλακτος
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα μπισκότα και την καρυδόψιχα στο μούλτι (πολυκόφτη). Όχι να γίνουν σαν σκόνη. Το μέγεθος πρέπει να είναι σαν μισό φυστίκι.
Λιώνουμε το βούτυρο (να είναι χλιαρό).
Βάζουμε τα μπισκότα με τα καρύδια στον κάδο του μίξερ και στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε λίγο - λίγο το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 με 20 εκατοστά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. (έτσι κι αλλιώς βούτυρο με μπισκότα είναι).
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφήνουμε έξω την κρέμα γάλακτος να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε 70 γραμμάρια σοκολάτα.
Στο μπολ του μίξερ (με τα δόντια της μαλακής ζύμης - αν δεν έχετε βάζετε αυτά που μοιάζουν με τιρμπουσόν) βάζουμε 170 γραμμάρια κρεμώδες τυρί, 1 αυγό και 30 γραμμάρια άχνη ζάχαρη.
Χτυπάμε στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και σιγά - σιγά ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.
 Γεμίζουμε το τσέρκι με το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 με 4 ώρες.

 chocosplash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου