Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Παστέλι με σουσάμι


photo















ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουσάμι
1/2 κιλό μέλι
2 ή 3 κουταλιές ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνετε το σουσάμι για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ζεσταίνεται το μέλι με την ζάχαρη και αφήνεται να βράσουν για 10 λεπτά. Όταν τα υλικά είναι έτοιμα τα ανακατεύεται μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Κατόπιν το απλώνεται σε ένα ρηχό ταψί, αφού πρώτα το αλείψετε με λάδι για να ξεκολλάει εύκολα το παστέλι. Όσο είναι ζεστό το κόβετε σε λουρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών και το αφήνεται να κρυώσει εκτός ψυγείου.


Σημείωση:

-Εάν θέλετε το παστέλι να είναι πιο μαλακό τότε στην συνταγή προσθέστε περισσότερο μέλι.
-Βράζοντας το μέλι περισσότερο, το παστέλι γίνεται πιο σκληρό, λιγότερη ώρα
βράσιμο, το τελικό προϊόν γίνεται πιο μαλακό.
-Η ζάχαρη σφίγγει το παστέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου