Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

BROWNIES ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ



Αναλογία για 1 ταψί φούρνου, 24 τεμάχια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ BROWNIES
450 γρ. βούτυρο
240 γρ. κουβερτούρα
550 γρ. ζάχαρη
7 τμχ. αυγά
30 γρ. κακάο
290 γρ. αλεύρι μαλακό
200 γρ. καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπεν-μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αλεύρι, το κακάο και τα φιστίκια Αιγίνης.
Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη για να φουσκώσουν.
Αφού φουσκώσουν τα βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το brownies σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει κάτω αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσει.
Το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου στο ταψί ώσπου να πιάσει μια κρούστα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο για περίπου 12 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κόβουμε και το σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτα ή με κάποιο παγωτό της αρεσκείας μας.

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
350 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σιγά, σιγά ανακατεύοντας στην λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.

Tips: Μπορούμε να διατηρήσουμε το brownies στο ψυγείο, σε περίπτωση που δεν καταναλωθεί την ίδια ημέρα. 
 missbloom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου