Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Λουκουμάδες


ΥΛΙΚΑ:
640γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ.του γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουτ.της σούπας μαγιά μπίρας
λάδι για τηγάνισμα
2 φλ.του τσαγιού ζάχαρη
1 φλ.του τσαγιού μέλι
κανέλα



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι στο μπολ του μίξερ.
Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά,την οποία προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε ένα φλιτζάνι νερό.
Γυρνάμε τον διακόπτη στο 1 αφού πάρει 5-6 στροφές τότε το γυρίζουμε στο 2.
Αφήνουμε τα υλικά να χτυπηθούν και ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό,μέχρι να γίνει χυλός (όχι πολύ πηχτός αλλά ούτε και πολύ αραιός).
Τον χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα και κλείνουμε τον διακόπτη.
Βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος ( ή το τυλίγουμε με μια κουβερτούλα) έτσι ώστε να φουσκώσει το μείγμα μας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει.Βρέχουμε το ένα χέρι,βάζουμε στη χούφτα μας ζύμη μ'ένα κουτάλι και την πιέζουμε,έτσι ώστε από το πάνω μέρος της κλειστής μας χούφτας να βγαίνουν κομματάκια ζύμης.
Ρίχνουμε 8-10κομματάκια ζύμης και όταν φουσκώσουν και πάρουν αυτό το ωραίο χρυσό χρώμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτί για να στραγγίσουν.Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει ο χυλός.
Βράζουμε την ζάχαρη και το μέλι με 1φλιτζάνι νερό μέχρι να γίνει ένα ωραίο σιρόπι με το οποίο θα περιχύσουμε τους λουκουμάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου